Почетна

Office

Десет совети за оние кои долго време бараат работа

Луѓето кои бараат работа често наидуваат на некои големи препреки кои ги спречуваат да пронајдат нова или подобра работа. Затоа Анду Чан – експертот за развој на кариерата дава 10 одлични совети со чија помош многу полесно би требало да дојдете до работа.

Клучни совети за фриленсерите: Како да го направите вашето време попродуктивно

Со оглед на тоа дека бројот на фриленсери се повеќе се зголемува, угледниот весник The Guardian пишува како, доколку сте фриленсер, да ги избегнете вообичаените замки и своето работно време да го направите попродуктивно.

Совети: Колку пари да барате при преговори за повисока плата?

Разговорите со шефот за зголемување на платата може да бидат тешки и стресни. Значи, ако одиш да преговараш - добро подготви се. Бизнис инсајдер дава некои совети за тоа како да и се пријде на ситуацијата.

Дали имате неспособен шеф? Еве како да се справите со него

Ако работите со шеф кој е неспособен за вршење на својата работа, тогаш знаете колку тоа може да ве фрустрира и депримира. Најчестата судбина на таквите луѓе е поголемиот дел од своето работно време прават работи кои треба да го прават

Правила кои мора да ги знаете ако сакате да отворите продавница

Продажни објекти во кои се врши трговија на мало на стоки со различни начини на продажба преку послужување, самопослужување и стоковни куќи и бензински станици продавници, за да можат да вршат трговија мора да ги исполнуваат минимално техничките услови како и други услови пропишани со закон во зависност од видот и начинот за вршење на трговија.

Кога можете да го ставите вашето работното место во мирување?

Мирувањето на правата и обврските од работниот однос претставува случај кога работникот поради определени случаи не е на работа, при што тие права и обврски за одреден временски период не се остваруваат (мируваат).

Што е важно за успешна тимска работа?

Секоја голема успешна компанија се темели на добра тимска работа. Еве ви совети за успешна тимска работа:

Имате постојана работа, а сакате да започнете сопствен бизнс: Кои 10 чекори треба да ги направите

Истражување направено од Универзитетот Бентли покажува дека 66% од испитаниците кои се меѓу 18 и 34 години сакаат да почнат свој бизнис.

Како до позиција на извршен директор: 10 клучни критериуми за успешен извршен директор

Извршниот директор ја има највисоко рангираната позиција во  една компанија. Токму успехот на големите организации и бизниси се должи на неговото стратешко управување и делување. 

Добри и лоши страни од работата на брод

Кога помислуваме на крстарење со брод, првите нешта кои ни паѓаат на памет се морските бранови, сончањето, многубројните забавни активности и лудиот ноќен живот.

ВРВ