Почетна

Да помогнеме

Донирајте за Јасна да се избори со карциномот кој брзо се шири

Јасна е 50 годишна жена, мајка боледува од карцином, кој е инвазивен и брзо се шири. 

Бројката на уметници кои ќе донираат дела за помош во Грција се искачи на 50

Графичкиот дизајнер Зоран Кардула објави дека до сега 50 уметници одговориле на повикот да донираат свои дела за помош на настраданите во пожарот во Грција.

25 уметници потврдиле донација на дела за помош на настраданите во пожарот во Грција

25 уметници потврдиле донација на дела за помош на настраданите во пожарот во Грција, информираше графичкиот дизајнер Зоран Кардула на неговиот фејсбу-профил.

За еден ден, 16 уметници ја потврдиле својата донација на дела за помош на настраданите во пожарот во Грција

За еден ден, 16 уметници ја потврдиле својата донација на дела за хуманитарни цели, за помош на настраданите во катастрофалниот пожар во Грција.

Да помогнеме на Јована со мала донација да изврши успешна операција на видот

Јована Буклевска има 2.5 години и востановена дијагноза - вродена катаракта и проблеми со нервот на окото. 

Му требаме на Бамбо, потребни се средства за операција на желудник

Младо момче треба да се оперира на желудник, а операцијата чини околу 2.500 евра.

За погодените од пожарите во Грција потребна е финансиска помош, собрана е потребната количина на храна и лекови

​Во хуманитарната акција на општините, невладините организации, доброволците и граѓаните од цела Грција, за собирање храна, лекови и облека за помош на погодените од пожарите во источниот дел на областа Атика, собрани се потребните количини. 

(Фото) Во Нано бар собрана првична помош за настраданите во пожарите во Грција

Граѓаните одговорија на повикот на Нано бар во Дебар малоо во Скопје за донирање помош за настраданите во пожарите во Грција.

Македонија се солидаризира со Грција: Како можете да им помогнете на настраданите во пожарите

Македонските граѓани и институции преку неколку акции почнаа да собираат помош за настраданите од пожарите во соседна Грција.

Црвениот крст отвори жиро сметка за настраданите во пожарите во Грција

​Црвениот крст на Република Македонија отвори жиро-сметка на која сите заинтересирани правни субјекти и граѓани ќе можат да се вклучат во акцијата за помош на настраданото население во пожарите во Грција.

ВРВ