Почетна

На кафе во Кантина

Крстевска: Жално е но вистина, Русија го препозна балетскиот квалитет на Стефанија Гаштарска за разлика од кај нас

„Денеска е петок, јадеме гравче и ви кaжувам дека еден ден ќе бидам светски позната балерина што ќе игра во Бољшој, запамтете го денов“, изјави на осумгодишна возраст Стефанија Гаштарска на ручек со нејзиното семејство.

Циривири: Системските дефекти создаваат проблеми со далекусежни последици

Mеѓународната унија на професионални водичи во планина – UIMLA, спроведе т.н зимска експертиза во Македонија, од 15 до 20 февруари.

Пеева-Лауренчиќ: ПР-от е уметност, а пропагандата порнографија

Агенцијата „Имиџ ПР“ одбележа 15 години од работењето, а кога првиот човек на компанијата Ангелка Пеева Лауренчиќ ќе се наврати на тој период, вели дека за да се одржиш на пазарот, треба многу да се работи.

Чадиковски: Нека ми каже некој, кој проект е поважен од третман на 120 бебиња годишно, ќе почекам за Клиника за детска кардиохирургија

Детскиот хирург и кардиохирург, Владимир Чадиковски до крајот на годината, заедно со тимот, ќе ја изведе 300-та операција на срце на деца. 

Беса Арифи: Најважна ми е слободата

Професорката Беса Арифи, како дете никогаш не помислувала дека еден ден ќе биде професор и ценет аналитичар.

Вчудоневиден сум од пасивноста во борбата против загадувањето, вели активистот што ја затвори Топилница

Игор Смилев е екологист, активист, планинар, голем човек со детската чиста желба во себе за светот да го направи подобро место за жиеење. Еден од најзаслужните граѓани на Велес со чиешто дејствување пред неколку години, Топилница не се рестартираше и не продолжи да ги труе велешани.

Коста Костадиновски: Да не работев со инвестиции, ќе работев нешто поврзано со спортот

Коста Костадиновски, главен директор во инвестицискиот фонд Илирика, како што вели уште од мал и покрај тоа што во Македонија, во тоа време, се уште не функционирала берзата, го интересирале сите работи поврзани со пазарите на капитал.

Ангеловска: Желбата ми беше да успееме и да го смениме пазарот на е-трговија

Ако кога почнувате бизнис тргнете со ентузијазам и верба дека ќе го смените пазарот на е-трговија и после пет години сте успеале во тоа, тогаш заслужена е сатисфакцијата што ќе се најдете на листата на 100 жени основачи на старт-апбизниси од Европа (100 Female Startup Founders Europe) на германскиот магазин The Hundert.

Наумовска Грнарова: Да си исполнет и среќен, тоа е најголем успех

Кога на радијаторите ќе им дадеш една уметничка вредност, притоа во просторот се претопуваат во концепцијата на уредувањето на ентериерот и се дизајнерско дело, тогаш станува збор за филозофија на работење на „Завар дизајн“, компанија која се занимава со изработка на дизајнирани радијатори.

Драгана Чифлиганец: Само делата се вистина!

Драгана Чифлиганец (31), извршен директор на „Адора инженеринг“, одговорна и за маркетинг и продажба, со насмевка на лицето зборува за детството кое го поминала во родното Радовиш.

ВРВ