Почетна

Вино

Пет нови интернационални награди за „Тиквеш“ и „Домен Лепово“

Вината на Винарската визба „Тиквеш“ и „Домен Лепово“ освоија пет високи награди на меѓународни специјализирани вински натпревари кои се одржаа во текот на месец јули во Италија и Словенија.

(Фото) Нов дизајн за популарните „bag-in-box“ вина на „Тиквеш“

Омилените вина „Тиквешко бело“, „Тиквешко црвено“ и „Тиквешко розе“ од 3 литри во „bag-in-box“ пакување на ВВ „Тиквеш“ добија целосно нов дизајн на амбалажата. 

Кратошија на „Тиквеш“ меѓу ТОП 100 вина на британскиот пазар за 2018

Независните трговци со вино во Велика Британија на својот избор го класифицираа виното „Кратошија“ од бербата 2017 на Винарската визба „Тиквеш“ меѓу ТОП 100 вина на британскиот пазар за 2018 година. 

Џозеф: Платинестиот медал за виното „Барово“ e доказ за високиот квалитет на македонските вина

На еден од најзначајните специјализирани вински натпревари во Европа, црвеното вино „Барово 2015“ освои највисока награда.

„Тиквеш“ ја зголеми добивката

Винарската визба „Тиквеш“ во првите три месеци од годинава оствари добивка од 15,1 милиони денари, што е зголемување во однос на истиот период минатата година кога добивката на компанијата изнесувала 13,1 милиони денари

Винаријата Бовин освои златен медал на најважниот американски вински натпревар

Избрани квалитетни вина од целиот свет, како и од САД и Канада беа оценувани на интернационалниот вински натпревар одржан во Рочестер, Њујорк. 

Платинест медал за врвното црвено вино „Барово“ на Decanter во Лондон

Врвното „тероар“ црвено вино „Барово“ на Винарската визба „Тиквеш“, од бербата 2015-та, е наградено со платинест медал на еден од најмасовните меѓународни вински натпревари - Decanter 2018, кој се одржува во Лондон, а на кој секоја година за престиж 

Вината на „Тиквеш“ освоија 15 награди во Лондон

Винарската визба „Тиквеш“ го повтори одличниот успех од минатите години, освојувајќи нови 15 награди за своите врвни вина на годинешниот меѓународен вински натпревар - International Wine Challenge (IWC), кој годинава по 35-ти пат се одржа во Лондон, В. Британија.

„Тиквеш“ ја зголеми добивката

Бруто добивката на винарската визба „Тиквеш“ за првото тромесечие од 2018 година достигна 126 милиони денари, или раст од 19% во однос на истиот период од 2017 година

„Вина од Македонија“ ја поздрави одлуката за укинување на органичувањата во продажбата на алкохол

Здружението „Вина од Македонија“, во кое членуваат најголемите производители и извозници на вино во земјата, ја поздравува одлуката на Владата на Република Македонија да предложи укинување на одредбите од Законот за трговија

ВРВ