Почетна

Бизнис

20 регионални телевизии лани оствариле приходи од 102,38 милиони денари

Во текот на 2017 година програма на регионално ниво емитуваа вкупно 26 телевизии. Во анализата на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги анализирани се податоците за економското работење

Струмичко поле со зголемена добивка

Струмичко поле АД Василево во првите шест месеци од годината има добивка од 16,8 милиони денари, соопшти компанијата преку Македонската берза.

Герсас Цунев Конфекција со намалена добивка

Во првите шест месеци од годината, Герас Цунев Конфекција АД Струмица има добивка од 695 илјади, соопшти компанијата преку Македонската берза.

Струмички Грозд со зголемена добивка

Во првите шест месеци од годината Грозд АД Струмица има добивка од 32,2 милиони денари, соопшти компанијата преку Македонската берза.

Пекабеско ја зголеми добивката

Во првите шест месеци од годината Пекабеско АД Скопје има добивка од 62,4 милиони денари соопшти компанијата преку Македонската берза.

Дефицит во ПИОМ, суфицит во ФЗОМ

Фондот за пензиско и инвалидско осигурување (ПИОМ) во првата половина од годината има остварено дефицит од 469 милиони  денари, покажува Полугодишниот извештај за извршувањето на Буџетот на РМ за периоодт јануари-јуни годинава. 

Колкави трошоци имале лани ТВ Нова, Шења, ТВ Компани 21-М и Арт Чаннел

Во 2017 година, програма на државно ниво преку оператор на јавна електронска комуникациска мрежа емитуваа четири телевизии, покажува анализата на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги.

ТВ Нова лани со добивка од 10,32 милиони денари

Во 2017 година, програма на државно ниво преку оператор на јавна електронска комуникациска мрежа емитуваа четири телевизии, покажува анализата на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги.

Колкави приходи остварила ТВ Нова на бизнисменот Сеад Кочан

Во 2017 година, програма на државно ниво преку оператор на јавна електронска комуникациска мрежа емитуваа четири телевизии, покажува анализата на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги.

Опожарено возило на бизнисменот Штерјо Наков

Автомобилот „мерцедес“ на бизнисменот Штерјо Наков бил опожарен во скопската населба Центар, неколку месеци откако изгоре и автомобилот на неговиот син, објави Нет прес.

ВРВ